Wie wij zijn

Wie zijn wij

Sinds 2005 ondersteunen we als onafhankelijk bureau pensioenfondsen bij risicomanagement en rapportages. We zijn zelf volledig onafhankelijk en vinden dat pensioenfondsen in staat moeten zijn óók volledig onafhankelijk te opereren. Waar mogelijk en gewenst verzorgen we dan ook educatie over wet- en regelgeving, risicomanagement en rapportages. We vinden het heel normaal om werk te leveren van hoge kwaliteit. We zullen onszelf daarom niet snel op de borst kloppen. Dat kunnen tevreden klanten veel beter. Inmiddels zijn dat zo’n vijftien klanten die €30 miljard beheren voor meer dan 700.000 deelnemers. Naast het vaste team, wordt First Pensions versterkt door een schil aan ZZP’ers die zich inzetten voor de deelnemers.

Altijd bereid om een extra stap te doen

Als professionals hebben we ieder onze eigen expertise en minimaal één belangrijke overeenkomst: we nemen geen genoegen met halve antwoorden en zijn pas tevreden als we tot in detail weten hoe iets in elkaar zit. Daarom zijn modellen voor ons ook geen statisch gegeven; we willen weten welke uitgangspunten een model gebruikt en hoe die de uitkomsten beïnvloeden. En missen we informatie in de markt? Dan gaan we zelf op onderzoek uit. Een treffend voorbeeld is ons jaarlijkse onderzoek naar de prestaties van de grootste vijftig pensioenfondsen, een veelgebruikte en breed gewaardeerde informatiebron. Deze houding vertalen we ook naar onze dienstverlening. We zoeken samen met klanten naar echte antwoorden op hun vragen en gaan verder dan nodig is om een vinkje te kunnen zetten.

Betere beslissingen door transparantie

Verder geloven we in transparantie: we hebben geen geheimen voor onze klanten en kunnen hun precies uitleggen waarom we bepaalde keuzes maken of een voorstel doen. Zo kunnen pensioenfondsen erop vertrouwen dat zij precies die dienstverlening krijgen waar ze behoefte aan hebben.

Graag zijn wij ook u van dienst met onze expertise