Risk Analist

First Pensions biedt pensioenfondsen de aanpak en de instrumenten om de pensioenbelofte aan de deelnemers waar te maken tegen zo laag mogelijke kosten. Wij zijn een efficiënt ingerichte organisatie waarbij je als backoffice medewerker snel groeit in de verantwoordelijkheid over de backoffice activiteiten en er ruimte is voor eigen inbreng en groei.

First Pensions bestaat uit de business units Beleidsadvisering & Risk Management en First Country Research. Binnen de FinTech oplossing First Country Research worden de kredietrisico’s van obligatie- en aandelenmarkten met behulp van fundamentele factoren in kaart gebracht en worden ratings samengesteld voor deze markten. Bij Beleidsadvisering & Risk Management worden voor pensioenfondsen volledige performance- en risicorapportages (First Pensions Pensioenfonds Dashboard ™) en beleggingsrapportages voor de toezichthouder (DNB-kwartaalrapportages) opgesteld en vindt daarnaast advies plaats aan pensioenfondsen over de opzet en werking van de beleggingsportefeuilles ten opzichte van de verplichtingen. Deze vacature geldt voor de backoffice activiteiten voor beide afdelingen.

Omdat wij op dit moment snel aan het groeien zijn zoeken wij één of twee backoffice medewerker die, na een inwerkperiode, zelfstandig de backoffice activiteiten van Beleidsadvisering & Risk Management en First Country Research kan (kunnen) uitvoeren. De backoffice activiteiten voor Beleidsadvisering & Risk Management bestaan uit het verzamelen van financiële (beleggings-)data, het koppelen van de gegevens en vervolgens via berekeningen de data gecontroleerd omzetten naar de juiste formats. Bij First Country Research dient macro-economische data verzameld en geïnterpreteerd te worden. Hierbij is relevante IT-kennis t.b.v. automatisering (Excel, macro’s en eventueel nog diepgaander) een pré.

Jouw verantwoordelijkheden:

 • Opstellen van rapportages aan DNB -> beleggingsdata verzamelen, controleren en berekeningen uitvoeren.
 • Maken van Pensioenfonds Dashboardrapportages -> data verzamelen en controleren en (performance-)berekeningen uitvoeren en controleren.
  > Dashboard rapportage zet (de risico’s vanuit) de beleggingen af tegenover de verplichtingen en geeft totaaloverzicht van de financiële risico’s en resultaten (rendementen) van het pensioenfonds.
 • Verzamelen en interpreteren van macro-economische data t.b.v. First Country Research.
 • Verdere automatisering van de werkzaamheden t.a.v. de DNB rapportages en Dashboardrapportages.
 • Ondersteuning en eventueel ook verdere automatisering bij online Dashboard tool.
 • Beleggingsonderdelen t.a.v. het jaarwerk voor pensioenfondsen.
 • Doen van studies/onderzoek o.a. prestaties pensioenfondsen en kosten pensioenfondsen.

Jouw profiel:

 • Junior (starters)functie
 • Hbo-opleiding: financieel economisch, accounting, (bedrijfs-)wiskunde of een IT-opleiding met feeling/interesse voor finance.
 • IT-kennis (Excel, Visual Basic en eventueel nog diepgaander zoals bijvoorbeeld java / c++ / c#) is een pré.
 • Sterk ontwikkelde communicatieve vaardigheden in het Nederlands, zowel in woord als geschrift

 • Kennis van en interesse in Nederlandse pensioenfondsen en ontwikkelingen in de Nederlandse pensioenindustrie strekken tot aanbeveling.
 • Kennis van (interne) backoffice Riskmanagement systemen en/of databases strekken tot aanbeveling.

Wij bieden een afwisselende baan in een moderne en enthousiaste organisatie met een informele sfeer en goede arbeidsvoorwaarden. Het betreft een dienstverband voor 5 dagen per week met als standplaats Utrecht. Het salaris is marktconform en in overeenstemming met ervaring. Wij bieden mogelijkheden voor doorgroei en persoonlijke ontwikkeling.

Interesse?
Voor meer informatie over deze vacature kunt u contact opnemen met Erik Beckers, via erik.beckers@firstpensions.nl of 06-1277 5645

Solliciteren
Graag een motivatiebrief met curriculum vitae per e-mail versturen naar: eva.beets@firstpensions.nl.

Scroll to Top